Connect with us
garni gaskonia jpg - Francuska kolacja degustacyjna inspirowana Gaskonią

Francuska kolacja degustacyjna inspirowana Gaskonią

Dziesiąty przystanek z cyklu kulinarnych podróży po Francji, to niezwykłe doznania, powstałe z pasji i doświadczenia wybitnych szefów kuchni — którzy już 14 października zabiorą Was do Gaskonii — Krainy słynącej z najlepszego foie gras na świecie!
 
Podczas kolacji nie tylko zasmakujecie francuskiej kuchni, ale poznacie inspiracje przyświecające autorom poszczególnych dań, a sommelier opowie o winach, które swoim aromatem doskonale połączą się z kompozycjami na talerzu.
 
 
MENU
Amuse Bouche
Ciasto francuskie / kozi ser / rozmaryn / marynowany burak / sól maldon
 
Przystawka I
Marynowane małże / galaretka z piperady / szynka Bajońska
 
Przystawka II
Foie gras w glazurze z wiśni / tostowana brioche / mus z moreli
 
Danie Główne I
Polędwica z dorsza confitowana w klarowanym maśle/ sakiewki z pieczonym bakłażanem / sos z palonej papryki
Intermezzo
Floc de Gascogne / lody truskawkowe
 
Danie Główne II
Polędwiczka wieprzowa w sosie winno-armaniakowym / kasztany w delikatnym bulionie / polenta
 
Deser
Ciasto migdałowe / lody z kiszonych cytryn i pieprzu syczuańskiego / maślana kruszonka
 
Cena zawiera:
5-daniową kolację
wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania
muzykę na żywo
opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu
 
Uprzejmie informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie cyklem kolacji ilość miejsc jest ograniczona. Zachęcamy do rezerwacji stolików w przedsprzedaży.
To Top