5 daniowa kolacja degustacyjna
𝐕𝐮𝐞𝐥𝐭𝐚 𝐚 𝐄𝐬𝐩𝐚𝐧̃𝐚 , to cykl 6 wieczorów tematycznych po najbardziej znanych regionach Hiszpanii stworzonych przez Szefa Kuchni Rafała Drobniaka wraz z wybitnymi Chefami, znawcami kulinarnych zakątków Hiszpanii.
Z wielką przyjemnością zapraszamy na drugi przystanek podróży kulinarnej – smaki regionu La Rioja.
Kolacja odbędzie się 18.11.2023.
Tego wieczoru spróbujecie autorskiej 5-daniowej kolacji degustacyjnej z wine pairingiem oraz z muzyką na żywo w tle. Szefowie zachwycą Was autorskim menu nawiązującym do kuchni regionu La Rioja.
Dania rodem z hiszpańskiej Rioja przygotują dla Państwa wybitni kucharze:
Rafał Drobniak
Michał Lelek
Rafał Jakóbski
Grzegorz Śmiertka
Michał Lelek
Rafał Jakóbski
Grzegorz Śmiertka
Cena to tylko 259zł za 5-daniową kolację z wine pairingiem
Ilość miejsc ograniczona.
Ilość miejsc ograniczona.
MENU
Amuse Bouche
Ciasto filo / philadelphia / węgorz / awokado / łosoś / fenkuł
Ciasto filo / philadelphia / węgorz / awokado / łosoś / fenkuł
Przystawka I
Ośmiornica / soliród / por / czarny czosnek
Ośmiornica / soliród / por / czarny czosnek
Przystawka II
Bulion z palonej cebuli / rostbef
Bulion z palonej cebuli / rostbef
Danie główne I
Halibut / ryż / kapary / cukinia / papryka / chutney z cebuli
Halibut / ryż / kapary / cukinia / papryka / chutney z cebuli
Intermezzo
Cava / pomarańcz
Cava / pomarańcz
Danie główne II
Comber jagnięcy / siano / ziemniak / zielony groszek / trufla / salsefia / oliwa z nasturcji
Comber jagnięcy / siano / ziemniak / zielony groszek / trufla / salsefia / oliwa z nasturcji
Deser
Ser kozi / figa
Ser kozi / figa